keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

maanantai 20. lokakuuta 2008

Pitkästä aikaa taas

Taas on vierähtänyt tovi että täällä oon ehtinyt käydä. On tää elämä ollut sen verran hektistä. Yksityiselämän rintamalla sekä työnsarassa.Töitä on siis painettu tukka limassa ja ne ns vapaapäivät on vietetty rakennustyömaalla.

Tällä hetkellä teen Hietasen Penan konserttisali kiertuetta. Takana on viisi keikkaa Turku, Verkatehdas Hämeenlinnassa, Kokkola, Jyväskylä pavinjonki Ja Kuopion musiikkikeskus. Tälle viikolle osuu Oulu madetoja sali ja Kajaanin kaukametsä. Tähän saakka salit on ollut loppuunmyytyjä lähes kaikki. Muutamassa on ollut ehkä kymmenkunta vapaata paikkaa. Mä teen Rahkon Pekan kanssa moista kahdestaan. Monitorit yms muut ajan hulluna 14 syöttöä lavalle etupäästä. On PA+ etufillit ja 9 ryhmää monnareita. Hullu minä siis! Mut kuuntelu on onnistunut soittajien mukaan oikeen hyvin. Pienillä hienosäädöillä per pelipaikka vaan eq:ttamisten kanssa.
Eli kaikki mennyt kivasti tähän saakka. Pari kertomisen arvoista asiaa on matkalla kummiskin käynnyt. Jyväskylässä sattui pieni häpsy valotrussien suhteen. Eräs esiintyvä taiteilia peruutti kovalla vauhdilla itsensä päin trussitolppaa purussa. No sehän kaatui ja pari moving headia meni käyttökelvottomaan kuntoon. Robe reppanat mäjähti kahden metrin korkeudesta lattiaan. Akselit taipui oikeen kunnolla ja muovit lenteli koteloista. Ei siis kestänyt moista vääntömomenttia kun naamalleen kaatui. Onneksi ei tullut ihmisvahinkoja tai muuta jäännyt alle. Kovaa siihen saa kyllä törmätä että moisen saa nurin. Kokkolassa ja Kuopiossa oli talon salivalojen kanssa ongelmia. Kokkolan tokan setin alussa talon jamppa ei saannut salivaloja veks. Joten museovehkeet meni säppiin loppuun mentiin sitten salivalot päällä. Siellä ei myöskään ollut kovinkaan hääppöset etuvalot. Niethammerin valopöydällä ohjattiin etuvaloja lavan sivusta. Ja kyseiseen himmennin kioskiin ei millään dmx:llä päässyt sisään. Valopöydän liu'ut toimi väärinpäin vielä. Eli alas kun vedit niin lamput syttyi. Varsinainen museo pöytä ja himmentimet siis. Kuopion musiikkikseskuksen salivalot alkoi kanssa reistaa väliajan jälkeen tokaan settiin. Vilkkui ukkosen lailla ja välillä hävis etuvalotkin. Mutta kiitos talon teknikoille jotka otti tilanteen haltuun kohtuu nopeasti. Turusta nyt ei viitsi sanoa mitään. Kauhea toi konserttisali on. Ääni sinkoilee lavalta miten sattuu ja slämi basarista ja muista lyömistä on melkoinen. Siellä kun tulee lujaa vaikka PA olis jätetty autoon. Pientä valitusta oli siis ilmasssa äänenpaineesta. Mutta sain puhuteltua bändiä tauolla sen verran että toka setti toimi jo hurjan paljon paremmin. Verkatehdas oli pirun okei. Nyt varsinkin kun olivat saanneet taloon uuden linearray PA:n. Miksaamoonkin kuului siis jotain. Vähän keljuhan se parvekkeen lippa siellä on. Mut leuka tiskiin kiinni niin kuuli mitä stereosta tulee. Jyväskylän pavilionki toimi kanssa hyvin. Kuulin ekaa kertaa Kura eikun Aura-audion banaanin toimivan sillei niinkun jotenkin kivasti. Tai kivalta se siihen etupäähän kulosti. Enhän mä siitä sitä vedon aikana päässyt kuuntelemaan. Pienellä eq:ttamisella sain moisesta mieleisen. Toi Wavesin MAXX BCL on kyllä ollut hyvä ostos. Sen läpi mankeloin tota matskua. Harmi vaan kun en ole saannut vielä sitä master inserttiin. Pitäis ostaa AES EBU kortti tohon tiskiiin. Mä oon käyttänyt sitä masterin välissä. Vaatii vaan himmeet vaimennukset päätepuolella että saa sen toimimaan ns nomi tasoilla.

Ei kait tässä sen kummempaa tälläkertaa. Kirjoittelen lisää joutavuuksia jostain kohtaa.

Ei kommentteja: