keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Uusi vuosi ja uudet kujeet, no joo samaa sitä virkataan

Siitä onkin aikaa kun täällä näköjään viimeksi ehdin käväisemään menojani kertomassa. Eipä se mihinkään tämä arki näytä tänäkään vuonna muuttuvan vaikka kuinka sitä toivoi että ns lama olisi tuonnut hivenen rauhaa tälle kiireelle. No ei vain Hyvähän se nyt on että töitä on. Ja eiköhän se laskusuhdanne sieltä jossain kohtaa meikäläistäkin hiljennä.

Loppuvuodesta ihan muutamalla sanalla. Konserttisali tourneeta tehtiin tonne 20.12 asti. Rundi oli melko leppoisa. Kiitos Polarille ja Vesa Puukarille hyvästä kiertue manageroinnista ja suklaalevyistä. Yks keikka meiltä jäi tekemättä Porissa koska artisti meni ja sairastui jo kiertueen aikana toistamiseen. Sille ei sitten mitään voinnut kun ääntä ei kertakaikkiaan enää kurkusta lähtenyt. Kiertueen karonkkaa vietettiin sitten Seinäjoella. Oltiin Pekan kanssa suunniteltu kaikenlaista pientä jekkua vikalle keikalle tehtäväksi. Joten meille tulikin kiirus väliajalla alkaa puhaltelemaan ilmakitaroita yms joulukoristeita virkkailemaan kun tieto seuraavan päivän peruutuksesta tuli ilmi. Sketsi meni yleisöön ja lavalla oleville soittajille kuin häkään. Pena joutui irroittelemaan puhallettua kitaraa omastaan irti. Muillakin kitara sankareilla kuten Heikki Helalla oli kitaraständissä samanlainen mutta mies ei moista huomannut kuin vasta 3. biisin jälkeen jossa alkoi vetämään sähkistä. Vehje oli saman värinen kuin oma keppinsä. No ei se näin kuulosta hauskalta mutta tilanne ja yleisö teki siitä hauskan.

Joulu ja uusivuosi tuli latailtua akkuja kotoa ihan rauhassa. Mutta tammikuun alussa alkoi heti firmakeikat paukkumaan kalenterissa päälle. Yleensä olenkin joululoman viettänyt jossain lämpimässä mutta nyt piti lomaa venyttää vähän pidemmälle kun sen verran oli kertynyt merkintöjä kalenteriin.
Lähtö on nyt lomalle 15.2. Eli reilun viikon päästä. Voi kyllä sitä lomaa on jo melkolailla odoteltu. Tää pakkanen ja lumen kanssa pelleily ei ole aina kivaa. Ja ehkä pieni lomalle lähtö ressi meinaa olla vähän niskassa. Lähinnä nyt siitä että kerkeekö tekemään kaikki tekemättömät työt pois alta enenkun kone lähtee.

Tällä viikolla ollaan varastolla asenneltu trukkihyllyjä jo pari päivää. Tila alkoi jo käymään noilla vanhoilla hyllyillä ahtaan oloiseksi kun kaikki roju ei mahtunut sisään kerralla ja liikkumis varaa ei jäännyt paljoa. Nyt joutui hankkimaan 4,6m korkuiset hyllyt jossa on tulevaisuuttakin ajatellen rukasti tilaa. Hyllyjen asennuksessa tulikin jo eilen vähän työtapaturmaa hankittua. Putosin nimittäin yläilmoista alas mutta kädessä oleva sukelluskello tarttui hyllyn pääty tolpan sivuttais diakonaaliin kiinni. Joten jäin roikkumaan kellon remmin varaan etten pudonnut alas asti. Hyvä ja pirun kestävää tekoa näköjään tuo Suunnon Stinger. Käsi sai vähän ruhjeita mutta ei sen kummempaa sitten.

Huomenna ke tai no joo tämän vuorokauden puolella mulla onkin Tavastialla äänitys proggis Pekka Streng tribuutin keikasta josta tehdään taltiointi ja dokumentti elokuva. Lauteilla ammatti ukkoja ja solisteja isolla kädellä. mm Anssi Nykänen Drs, Jarno Karjalainen Bass, Jarmo Saari Gtr, Jukka Hakoköngäs Keys, Pepa Päivinen Sax, Mongo Aaltonen Perc Ja solisteina 22 Pistepirkko, Emma Salokoski,Pauli Hanhiniemi, Laura Närhi, Pekko Käppi, Kärtsy Hatakka, Olavi Uusivirta ja muutamia yllätys nimiä vielä lisää. Hommaan menee raitoja tuollaiset 46 kipaletta. Aluksi homman meinasin tehdä taas suoraan Protoolsiin mutta kun tuo raitamäärä pomsahti eilisen jälkeen tohon niin mennään sitten noilla Kovalevy tallentimilla. Kun ei se interfacen raahaaminen tolla määrällä enää ole kivaa. huono juttu tossa on vaan se että joutuu sitten siirtelemään studiossa moista toolsille erikseen. Mutta näin varmasti homma on turvallisempaa.

Asennus puolella ens perjantaiksi pitäisi ja saankin valmiiksi Hotel Haven äänentoisto urakan. Avajaiset aikaistui viikolla joten työmaalla onkin ollut kova kuhina.

Liveäänentoistoa tuli kanssa opetettua Salpaus Instituutissa muutamia viikkoja sitten. Kiva oli huomata että noinkin hyvä koulu on olemassa. Ja oppilaat olivat hyvinkin jo valveutuneita äänen perus saloista. Koulun studiot oli kanssa varsin erinomaisia varustuksiltaan.

Niin joo tuli tässä otettua tälle alkuvuodelle vielä tollanen teatteri proggis kanssa Tampereen suunnalta. Äänisuunnittelu pesti napsahti Piukat paikat musikaaliin jossa ensi ilta on 12.2 Palatsi teatterissa. Tila on aivan uusittu ja ihan konseptima hieno. tosin sali on melko soiva ja mekkalainen kun bändi joutuu soittamaan melkein yleisön sylissä PA linjan edessä. Teatteri konseptiin kuuluu suurena osana ravintola illallinen ennen teatteri esitystä, Joten porkka seuraa vetoa sitten pöydistään. Vähän niinkuin show ravintola tyylillä. haasteelliseksi hommasta tekee vielä se että miksaamo on lipan alla ja PA setistä hädintuskin näkee alinta kaappia. Joten harjoituksissa olen parina päivänä joutunut roudaamaan etupään saliin. Onneksi talossa on Rocknet kaukokaapeli järjestelmä joka mahdollistaa melko helposti tuon siirtämisen. Kunhan vaan Cat kaapelit antaa periksi.

Tässähän tätä pikkasen tuli valaistua missä nyt tänään mennään. Raksalla en ole ylläri ehtinyt käymään juuri yhtään näillä työkiireillä. Joten odottelen että nuo kelit tuosta vähän lämpenisi ja lumet sulaisi. ja lomat vietetään lämpimissä maissa ennen sitä. Siellä kummiskin ns. turvallinen ja rauhallinen tilanne. Kaikki seinät, katot ja ikkunat paikoillaan ja lämmöt päällä. Kuivukoon nyt rauhassa rakennuskosteuksilta jota riittää varmasti vielä pitkään kiitos viime märän kesän. Kohtapahan sitä työmiestäkin saa jo melko halvalla kun raksafirmoilla ei kait liikaa töitä ole tässä laskusuhdanteessa.

Hyviä öitä ja laittelen lomakuvia sitten tulemaan reissun päältä tänne.

2 kommenttia:

Viltsu kirjoitti...

Onkos toi kuva tossa ihan ylimmäisenä jostain mun landiasta joltain vuodelta. Luulisin tunnistavani oman käsialani tosta tepistä mikissä. Niin ja XL-3:sen merkinnät näyttää kans mun kätteni jäljiltä ;)

Marko Häkkinen kirjoitti...

Ei oo! vaan apriljatsilta joskus 2006 muistaakseen