keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

tiistai 17. heinäkuuta 2007

Viikonlopusta selvittiin


Juu olipahan tapahtumarikas viikonvaihde. Tampereella kaikki oli mukavasti. Stereo oli hyvin laitettu soimaan. Etupään vermeet oli aivan A1 luokkaa ja muutkin vermeet lavan päässä. Myös Erittäin osaava ja aina niin intoa täynnä oleva monitori heebomme Klasu. Pojilla oli myös A1 tasoinen keittiö räkki lauteilla.
Bändi ei nyt ihan kiitettävää arvosanaa multa saannut. No työni pyrin hoitamaan niin hyvin kuin kykenin. Eli konvehtiahan sieltä tuli sitten heh. Pari vitsiä Reiskan kanssa heittäen ohimennen aiheesta. Manageri oli tyytyväinen niin mikäs siinä sitten ollessa. Kiitos Reiska mahtavasta etupään serviceeraamisesta. Keli ei ihan ollut parasta mutta minkäs suomen kesälle mahtaa. Vettä tuli välillä jopa kaatamalla. Iskin Tampere visiittiin kaksi kärpästä ja muutenkin kun oli tuollainen tehopäivä. Ennen kasausta ja tsekkiä Untalan Juhan kassa palaveri kahvilassa koskien tulevia äänityksiä. Tämän jälkeen tsekkiin jonka jälkeen kävin katsomassa ennen vetoa Elokuisen äänitys projektin tekopaikan Kurussa. Reilut 50 km Tampereen kesustasta sijaitseva mesta oli aika syrjäinen pieni pitäjä missä on ihan kivasointinen kirkko. Jälkikaijultaan aika pehmeä ja runsas puinen kaarevakattoinen. Mittailin miten saamme koko jousisektion, bändin ja laulajat tilaan mahtumaan. Harmikseni kirkon pitkät puiset penkit oli pultattu lattiaan. Koska orkesteri otetaan 100% ottoina sisään niin laulut pitää eristää mahdollisien korjausottojen takia. Joten rakennan heille 4 kpl laulukoppeja keskikäytävälle katoilla ja pleksi ikkunoilla. Muuten otettava kaiken näköstä pleksiä yms eristettä rekallinen mukaan että saadaan vuodot hallintaan. Siinä kuvatessani ja käsiä läpsytellessäni huomasinkin että pitää lähteä takasin kohti keikkaa tampereelle. Matkalla satoi ja kun sataa niin autoilijathan ei koskaan voi 100 alueella ajaa kuin 60 km/t. Alkoikin olemaan jo pikkasen hoppu joten ohitteluksi meni. Tampereen keskustaan pärähdin tasan klo 17 ja keikka alkoi 17.30. Siispä ehdin vielä nopeasti käväsemään nauttimassa takeaway tyyppisen bändisapuskan Coyotessa. Ihan pirun kivan näköinen ravinteli ja ennenkaikkea mukava henkilökunta. Siitä sitten kurvailemaan Ilveksen nurkille etsimään autolle parkkipaikkaa ja nauttimaan mainiosta sipulipihvistä autossa. Vielä jäin 15 minuuttia vaihtaa sanoja bändin kanssa. Bändin valohahmo joutui menemään vähän kauemmaksi tekemään valoja. Nimittäin Ylijyrän Mika asuu kyseisen puiston vieressä ja sattumoisin ei mahtunut etupään telttaan enää. Koska tilaa piti jättää vierailevien bändien omille miksuuttimille. Hänpä oli siis ottanut Grand Ma:n kainaloon ja raijannut sen omaan olohuoneeseensa. Langattomalla dmx:llä sitten reilut 120 metriä signaalia alas lavalle. Ääni siirrettiin kanssa langattomalla ettei iskut nyt ole ihan montaa sekunttia poskellaan. Näppärää! Tuotako nyt edes pysty enää työksi sanomaan kun kotoaan ei tarvii poistua.

http://www.tammerfest.fi/2007/07/14/163/
tsekkaa video!


Keikan jälkeen kiireellä kamat lauteilta niippuun ja suunta kohti Jämsää. Matka vierähti mukavasti alle tunnissa. Kelikin parani matkan aikana lähes täydelliseksi poutasääksi. Jämsässä odotti pieni kylä festari. Keikan piti alkaa jo 22 mutta järjestäjä venytti koska yleisö ei ollut löytänyt vielä paikoilleen. No siinä edinkin käydä tutustumassa Jämsän ukko Hotellin saunatiloihin jossa muutama bändin jäsen vietti aikaa. Hotelli oli kuin aikakoneella oltaisiin menty 70 luvulle. Mahtava tunnelma huokui kaikkialta. Tämä keikka ei henkilökohtaisesti sitten ihan niin kiva ollutkaan. Tsekkiähän en itse tehnyt joten ennen keikkaa muutamalla kolahduksella namikat ojennukseen heh. Timo Kunnakselta oli paikalle tullut tuo Iso Kv2 VHD setti joka oli stägätty ehkä hivenen matalalle. No parempi niin koska etupään teltastakaan ei näkynyt edes lavalle koska oli mulle niin matala. Tiskinä oli joku APB merkkinen komistus. Eli pitkä hyppäys Tammerfestin Midaksesta. Tiski oli melko uusi ja joskus yhden kerran olen aikasemminkin sillä jämsässä mennyt. Muutama kanava rikki/ muuta kummaa ja sitä osastoa. En tiedä oliko jo toinen keikka uuvuttanut miehen niin tainnoksiin. Mutta ei oikeen lähtenyt keikka lentämään. Tiski teki mitä ihmeellisimpiä feidejä ja hyppyjä kanavien tasoihin itsekseen. Tämä oli vielä lead voc kanavassa! Ja gain potikkaan pienikin koskeminen aiheutti huimia tasoheittoja. VCA namiskuukkelit oli pieniä nappeja faderejen vieressä mihin väkisinkin halusi koskea vahingossa. Sitten alkoi tuntumaan piano kanavissa ja key kanavissa että mikä täällä pätkii. Tuntui kuin tiskin etarit olisi laajentanut dynamiikkaa jotenkin. Tämän hyvän fiiliksen kruunasi vielä se että monitori hahmo vingutteli Maaritin kulmia koko ajan. Maaritin keskittyminenkin alkoi jo rautaiselta yli 30 vuoden keikkakokemuksellakin jo herpaantumaan ja mulkkailemaan monitorilandiaan. No pariskunta oli itse ottanut henkilön keikalle. Koska itselläni loppui jo tuona viikonloppuna puhelinnumerot puhelimesta kuka olisi voinnut ajaa mun keikka-autoa. Hänpä halusi myös tehdä monnarit sitten kanssa. Samilla oli vasen keskisormi murtunut ja soitti keikan uudella sormituksella kunnialla. Harri Ala-kojolaa turrasi Petri Hissa. Hyvin tuurattu ensikertaa näitä biisejä! Sitten tulee vielä jokin ryhmä peittämään sen pienimmänkin kolon mistä voisin nähdä ja kuulla lavalle. Bassot tulee liian lujaa huutamaan ja räksyttämään varsin epämielyttävällä äänensävylä. Selviää että heidän pöytä missä istuvat on PA nipun vieressä. noin metrin päässä suoraan pöytään sojottaa joko 4 kappaleen VHD:n subbas keko. Toki ymmärsin heidän tuskan. Ja kehotinkin tulla pois sieltä. Joten näistä yhteenlaskettuna summana jäi vähän nöyryytetyn koiran olo. No kiitän kummiskin vilpittömästi Jämsän äänifirman kundeja. Itsehän tulin valmiiseen pöytään ja olivat hoitaneet vielä pinpan päälle PA:n Kunnaksen Timolta.
Tämän jälkeen oli onneksi tiedossa mökki ja mahtava mökkisauna. Ajatus piristi vähän haikeata fiilistäni. Siinä puoli viiteen saakka löylyä heiteltiin. Mökkeillessä meni lauantai mukavasti. Tosin taas satoi ja järvelle ei ollut asiaa. Sunnuntaina aamulla 8.30 herätys ja lähtö kohti pääkaupunkiseutua ja autojen vaihteluja. Suoraan kamat kyytiin ja kun ajoitus oli onnistunut niin ei muuta kuin noukkimaan soittajaa kyytiin suoraan vältettyäni turhan odottelun. Matka kohti vanhoja muistojani virkistämään Riihimäen Viestirykmenttiä. Keli näytti taas varsin haikealta. Olinkin jo maani myynnyt. Mukana oli ihka uusi PA setti ja nyt se olisi pitänyt ravattaa ja kastella. Onneksi keli selkeni ja vettä tuli vain muutamia pieniä roiskeita. Keikka meni hyvin paitsi yleisö oli varsin kohmeessa sekä vaitonaista. No ei se mun fiiliksä koskaan ole viennyt. Kävin tietenkin tsekkaamassa vanhan tupani missä aikoinani puoli vuotta vietin. Hassua se sama haju mikä siitä kasarmista huokui oli heti muistissa. Kamat nopeasti nippuun alikessujen avustuksien kanssa ja kohti Helsinkiä. Hämäläisen Laurilla oli kiirus katsomaan Metallicaa Stadikalle. Kamat varastolle ja nauttimaan sunnuntain illasta.

Ei kommentteja: