keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

maanantai 9. heinäkuuta 2007

Pohjosessa tuli käytyä

Tuli sitten Rovaniemellä pyörähdettyä. Oli vähän niinkun kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kaverin Häät ja Simerock visiitti. Simerockista jäi pirun hyvä kuva. Oli kerrankin rock festarit panostanut oikeen näyttävästi vähän kaikkeen. Paitsi sää oli aikas pirun huono mutta sille ei järjestäjät mitään voi. Pirun kylmä ja vettä satoi. No pari sanaa tekniikasta. Ruotsin pojat oli tulleet tekemään äänitekniikan. Pa:na kahdella päälavalla oli L´acoustics KUDOa ja monitoreina 115 HiQ kulmia. sekä Arcsia. kolmannella lauteilla oli Arcsia Pa:na. Eli oli oikeen kunnolla kaikkea. Ja hommahan pelasi!
Saarinen toimitti valosetin ja toimi koko festarin teknillisenä kordinaattorina. Harvemmin rock festareilla on noin viihtyisä backstage. Kokki grillaili kanaa ja fisua. Ja salaattejakin oli kolmea eri sorttia. Kaukana siitä perus kuppasesta pyttipannu paella pannusta jossa se spydäri on pyörinyt ainakin kaksi päivää. Bändeillä omat teltat varusteltuna loistavasti. Lisäksi vielä bändien käytössä saunabussi ja uima-allas. Tosin allas nyt näillä keleillä ei oikeen ollut kovassa käytössä.

Lauantaina sitten Kaverin häät ohjelmassa. Tuolla ilta sujui melko notkeasti hyvin syöden ja lappalaisesta lupsakasta meiningistä nauttien. Sunnuntaina sitten takaisin Helsingin suuntaan lentomakoneella. Lähtö tuolloin pejantaina Helsinki Vantaan kentällä oli aika kimuranttia. Tulin tuolloin arkkitehti palaverista suoraan lahdesta bussilla. Onneksi olin noin reilun tunnin aikasemmin koneen lähtöä kentällä. Siinä lähtöselvityksessä menikin sitten se melkein tunti. Kaksi ihmistä vain tsekkaamassa ja eletroninen tsekkaus ei toiminut. Virkailija sitten melkein tunnin jonottamisen jälkeen tokaisi että olisin voinnut mennä suoraankin portille kun matkatavaraa ruumaan ei ollut. Uusi asia jonka opin jonottamalla. Tätä olenkin aina ihmetellyt miksi ei tänä päivänä moinen onnistu. Koko kenttä oli kuin kaaos. Kaikkialle kauheet jonot ja koneet myöhässä. Lentokentällä sitten pikaisesti törmäsinkin moniin musiikinalan kolleegoihin ja soittajaan. Kaikki oltiin menossa eri suuntiin. Sami Saaren porukka Ouluun, Technikolourin ryhmä Kemiin ja joku ryhmä tuttuja soittajia pärähti vielä Kajaanin koneesta ulos. Kaikki tapahtui noin viiden minuutin sisällä. Eli perus perjantai näin kuumninpana kesätapahtuma viikonloppuna.

Tänään olisi ohjelmassa Lightiselta parin pilarikaiuttimen nouto ja sitten taloyhtiön pihatalkoisiin grilli tarvikkeiden hakua. Tuo keli ei vaan nyt näytä kovin grillaamiseen sopivalta. Vettä sataa..

Ei kommentteja: