keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

perjantai 27. heinäkuuta 2007

Keikkabussista morjens

Näin se viikonloppu lähti käyntiin. Tiedossa siis Kuopio-Kuusamo-Tuulos. Ja yhteensä noin 1500km bussielämää. Ajattelin tappaa aikaa ja alkaa kirjoittelemaan tänne jotain turhanpäiväistä horinaa.
Eilen olin Helsingin Sanomien kesä kemuissa hommissa. Kamat jätin sinne keikan jälkeen kun dj ryökäle halusi vetää kunnon pa:lla. No tämä oli tiedossakin jo joten keikin jälkeen mikit ja lava tyhjäksi ja kotiin. Tänään aamulla hyvin nukutun yön jälkeen 4-5t (kissanpentu puri ja jäysti jalkojani tunnin välein) käväsin hakemassa kamppeet pois sitten keikkapaikalta. Varastolla vielä yhden bändin PA kamojen pakkaus huomista keikkaa varten, ja sitten taksilla Malmin Nesteen bussipysäkille. Taas oli aikataulu napissa. Ehdinkin nauttimaan ravitsevan hodarin Nesteellä ennen kekkabussin tuloa. Matka lähti käyntiin kivasti. Vielä puhelut festareiden vastaavien ääni heeboille että kaikki kunnossa. Rukalta sain vihdoinkin kiinni jonkun tyypin. Kiireessä ehdin pari sanaa vaihtaa kun selviää että rider ei ole mennyt tekniikalle asti. Sitten selviääkin että omalle monitoritiskille niillä ei ole haaroitusta yms. Yllätystä tuli kanssa meidän 31ch kanavamäärästä! Onko se niin vaikeeta ottaa puhelinta käteen ja soittaa jollekkin jos näkee että jonkun ryhmän rider ei ole tullut perille. Itteäni ainakin hävettäisi olla etupää keulassa bändiä palvelemassa. Tokihan se aina vaihtoakin nopeuttaa kun insertit on kytketty oikein ja ehkä jopa kanavatkin on kirjoitettu teippiin ettei tarvii arpoa mistä kanavat tulee jos on joku house lista lavapäässä. Varsinkaan kun kaikilla bändeillä ei suomen budjeteilla ole varaa pitää mukanaan backline teknikkoja. Miksaaja joutuu myös osallistumaan backlinen kasaukseen lavalla. No kaikki ei ole ihan sisäistänyt vielä mitkä hommat kuuluu talon miehelle ja mitkä bändin miksaajille. Kerran oon mennyt keikkapaikalle Tampereelle ja eräskin rumpupeltiä muistuttavaa nimeä kantava roudari oli toimittamassa PA:ta. Kun iso pa nippu on purettu kuorkista ravintolan eteiseen ilman että kamat on vielä kannettu edes toiseen kerrokseen. Vielä kun kamat oli tunnin verran myöhässä vielä. Kaveri alkaa tekemään lähtöä. Sitten pääsi iso sana suusta. Luuleeko se oikeesti että mä alan roudaamaan ja kytkemään kamoja tuolloin kun pa on tilattu valmiiksi paikoilleen. Mutta ilmeisesti jossain oli joku päätellyt että kun bändiltä tulee oma miksaaja niin se myös kamat kasaa ja roudaa ne paikoilleen. Kello olikin tuolloin jo niin paljon että itehän sitä joutui hikoilemaan. Mutta tein kyllä selväksi että poispäin en roudaa! Joskus se ei vaan olle kivaa tehdä toisten hommia.
 
No paluu tähän viikonloppuun. Taas on suomesta ilmeisesti loppunut kamat kun Ruka Open Air festareille on pa otettu Ruotsista. Hyvä niin koska kamat on kuulemma ainakin ihan A1 luokkaa. Mitä nyt puhelin keskustelusta tuli ilmi. Nyt ollaan noin Mikkelin korkeuksilla ja tänään ollaan Kuopio rockissa. Siellä siis päälava ja kamat Timbalta KV2 audio mallina iso. PA setti tuli tutuksi isolla settauksella viime vuonna kun hoidin sillä monet festit. Toivottavasti se olis öbaut samallaisella kattauksella myös tänä vuonna tuolla. No samalla lauteella on Seputura joten eiköhän siellä ole ainakin tarpeeksi subbasta heh. Setissä on ainoo huono puoli tuo taaksepäin sointi. Sen kanssa vääntelin webiä jonnin verran vuosi sitten. Mut jos nippu on vaan tarpeeksi korkeella ja sivussa lavasta niin elää pystyy. Mut muuten ihan uskomaton energian kantavuus pitkällekkin ns. perus torvi ratkaisuilla sekä elementti pinta-alaltaan. (ylpää 1" ja middle 3"). Hinta hupisuhde kohdillaan. Mut ei se ihan L'acousticsia ole soundiltaan heh. Tota Kv:ta nyt on suomen kamaralle aika paljon Kunnas saannut myytyä. Itellekkin tulee ensi viikolla taas yksi uusi setti. L'acousticsin 112P monitoreja tuli hankittua lisää tässä männäkuukausina. Ne onkin ihan älyttömän hyvät! Eipä oo pahemmin kierto-ongelmia kun kovaa mennään vaikka millä mikillä. Toimii myös PA kaappina äly hyvin clubi olosuhteissa. Ja sit tuli toi LS932....Nyt tää yksinpuhelu lähti taas ihan kama urpoiluksi!
Päätän siis tämän bussimatkan ajanvietteen tähän. Kertoillaan miten lisää myöhemmin tapahtumista. T:Marko

Ei kommentteja: