keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Kiireen keskellä pari sanaa!

Terve taasen. Täällä sitä ollaan taas keikan niskassa erään firman pikkujouluissa. Nyt alkaa jo hivenen tuntumaan siltä että pahin ruuhka alkaa olla takana päin. Tosin ensi viikolla vielä hirveesti päällekkäisyyksiä ja epätietoisuutta mitä missäkin tapahtuu. Ongelmaksi tänä vuonna on koitunut alalla oleva hirveä kiire. Kenelläkään ei ole aikaa suunnitella ja ottaa asioita haltuun. Vaikka kuinka kyselet asioita niin mitään tietoa ei kovinkaan paljon heru kun päivämäärä ja keikkapaikka. Tämäkös mua sieppaa, kun ei voi suunnitella tarpeeksi etukäteen millä työkaluilla lähetään keikkoja sotimaan. Asiakkaat ei ymmärrä että kun kaikkea tekniikka osa-alueita hallitsevia ja vielä ihan älyttömän tehokkaita ja nopeampia kun salama teknikoita ei kasva puussa. Ja sitten kun vielä mikään ei saa maksaa mitään kun yksi salamaakin nopeampi ukko hoitaa yksin kaikki ja on samaan aikaan kolmessa eri keikkapaikassa. Tämä siis on oletus. Tossa tilanteessa sitä sitten koitat olla asiakkaalle kohtelias ja nöyrä ja tehdä mitä pystyy tekemään tilanteessa kun tilanteessa. Tosin on noita muutamia poikkeuksiakin ollut. Kiitos Jani ja Toni.

Tällä viikolla ohjelmassa: Itsenäisyyspäivänä yhden jouluvalaistuksen kasaus ja Pejantaina Bryan Adamsin keikan lämppäri miksaus. Nimittäin Bryanin management valitsi The Giant Leapin viidestä suomalaisesta rock bändistä sinne. Sinne Täytynee viedä koko äänisetti omasta takaa lukuunotta Pa:ta Eli monitorit mikserit kaapelointi tiskeille ja mikit tietty. Toivottavasti bändin ääni ryhmä on asiallista ja rentoa/ ammattilaista. Että saan esim koko PA läjän käyttöön. Kun noilla joillain ulkomaan tähdillä on välillä tapana antaa vaan osa järjestelmästä käyttöön. No ei nyt maalailla piruja seinille! Perjantaina keikkaa pukkaa lisäksi Porin suunnalla mutta sinne lähtee mua tuuraamaan Osku.

Mulla 21 päivän jälkeen alkaa muutaman päivän joululoma. Sitä jo tässä pirusti odotellessa. Onpahan tässä tehty pitkää päivää kohta kolme kuukautta putkeen melkolailla ilman vapaata. No on niitä ehkä kolme ollut!! Välipäivinä on muutama keikka jotka helppoja livetaltiointeja sekä jotain tapahtuma tekniikkatoteutuksia. Tammikuu näyttää kivalta ja rennolta. Töitä studiorintamalla heti alkuun yhden levymiksauksen verran sekä keikkoja riittävän harvaan.

Uusi varasto odottaa tosin varastomiehen palkkaamista ja muuttohomaa. Jos jollain on intressejä niin työhakemusta vaan sisään.

Että tällaista tälläkertaa. Hyviä joulun odotuksen aikoja.

Ei kommentteja: