keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

lauantai 18. elokuuta 2007

Pitkästä aikaa täällä!

Terveppä terve itse kullekkin. Tässä sitä pari viikkoa vierähti etten kirjottelemaan kerennyt täällä käydä kertaakaan. Eli hieman kiirusta on pidellyt joka suuntaan. Huomaa että on lomalle lähtö lähellä, sekä muut ihmiset on tullut lomilta. Puhelin meinaan on soinnut siihen tahtiin. Vielä niin monta juttua tekemättä mitkä pitää saada käsistä pois ettei lomalla tarvii heksailla.

Jos nyt alkaa muistelemaan mitäs sitä viimekirjottamisen jälkeen oonkaan tehnyt. Jaahas pitää ihan kattoa kalenterista. Muuten ei muista. Viikko sitten perjantaina tuli puhelu Saaren Samilta. Keikkamyyjä oli myynnyt heille keikan Espoon Sellon keskuksen Fenniaan laulukamoilla. Eli Popparit auliisti pyysi josko toisin tilaan mittasuhteiltaan oikean kokoset stereot ja muut värmeet. Tämä perjantai olikin jostain syystä jäännyt vapaaksi. Jota ihmettelin itsekseni noin tuntia ennen puhelin soittoa. Keikkahan meni ihan mukavasti. Kamat käsitämättömän nopeesti nippuun ja päätä tyynyyn suoraan keikalta. Lauantaille oli alunperin kaksi keikkaa kalenterissa joista toinen peruuntui. Tämä olisi ollut Finlandia talolla euroopan suurin tupperware kutsut! Jepjep. Tapahtuma tuottaja/ tilaaja oli pyytänyt bändiä hoitamaan laatu vehkeet tilaisuuteen. Mutta olikin samaan aikaan ottanut talolta myös PA vehkeet muun tekniikan ohella. Eli Jee! sovittiin tilaajan kanssa että laskutan tekemättömästä työstä puolet koska peruutus tuli noin päivää ennen ja selkeästi oli moka käynnyt muualla. Lauantaille olisi ollut vielä yksi keikka mulla mutta sinne hoidin toisen ukon. Tämän finlandiatalo keikan takia. Toinen keikka olikin sitten ihan kamaheitto keskustaan. Joten mikäs sen hienompaa kun lähteä mökille sitten. Tosin juuri ennen mökille sinkoamista soi taas puhelin. Tällä kertaa oli yksikin Idols hahmo ilman PA:ta yhdessä ostoskeskuksessa. Taas oli joku ohjelmatoimisto unohtanut hoitaa asian. Tämän keikan ojensin yhteistyö kumpanuus firmalle joka lähti sen tekemään 5 min varo ajalla. Meni kuulemma tilauksesta 30 minuuttia kun Pikku PA oli esiintymis valmiina. Eli tällanen hätä keikkojen viikonloppu oli nähtävissä.

Mökkeily oli taas eri kivaa! Tälläkertaa kelikin oli ekana päivänä ihan mielettömän kaunis. Järvivesi oli 24 asteista rannassa. Vähän veneilyä päijänteen lokkisaareen. Mahtavan upea pieni saari mesta.
Seuraavana päivänä käväsy Sysmässä. Tuloreissu menikin sitten enemmän seikkailuksi. Juuri päästyämme tiukan väylän jälkeen hajosi veneen ohjaus järjestelmästä jokin vaijeri ja samalla alkoi satamaan ihan älyttömästi. Siitä sitten käsiohjauksella pitäen moottorista hullusti kiinni ja käännellen sitä haluttuun suuntaan. Kikkailulla sitten loppupelissä perille päästiin ihan vielä jopa laituriin asti.

Tämä viime viikko meni tuolla äänityksissä. Paikana oli Kurun kirkko ja työn alla on Joululevy 28 soittajan ja laulajan voimin. Tiistaina iskin koko kioskini pystyyn klo 19 lähtien. Kovin runsas vichy virtasi ukosta ulos. Jeesinä oli hieman nostoissa ja tavaran kannossa mulla kapelimestari/ tuottaja Juha Untala. Mikitys ja kuulokekuuntelu valmiiksi, sekä orkan tuolit ja nuottiständit plus eristykseen tarvittavat elementit. klo 23 päästiin lähtemään kohti saunaa Tampereelle. Olikin jo aika märkä olo. Aamulla klo 8.30 paikalle ja viimeset konffaukset reitityksissä vielä läpi. Bändin treenit alkoi klo 10 jonka aikana ruuvailin gaineja sekä juoksin siirtelemässä mikkejä. Tämän jälkeen orkka veks ja purkitukseen meni yks acapella kipale. Se otti aikaa kolmisen tuntia.
Neljänkymmenen mikin arsenaali ja kaikki isoon Protoolsiin sisään omille raidoilleen. Ja vielä suurin osa biiseistä 100% ottoina. Aluksi homma kuulosti lähestulkoon mahdottomalta. Mutta otin duunin haasteena vastaan. Tämän takia hommasin itselleni vähän lisää väyliä Protools järjestelmääni. Haastetta antoi myös komppibändin vuodot jousimikkeihin, sekä 4 laulajan vuodot taas orkaan. Kun sitä 100% ottoa pitää tehdä. Tämän ratkasin tekemällä 4 erillistä koppia laulajille keskelle kirjon käytävää. Joulun tunnelmaa luo metsästä kaadettu rääpäle joulukuusi! kopin katolle.
Kompin eteen tuli kanssa laitettua ikkunalliset seinät. Jotta nyt ei pellit ja snare ihan pilaa jousi mikitystä!

Ens viikolla homma jatkuu kaksi päivää vielä. Tuossa ajassa pitäisi olla 12 kipaletta joulukamaa purkissa. Muutama päällesoitto tulee vielä tehtäväksi mun studiolle. Pari kuvaa sakastiin rakennetusa äänitarkkaamostani.

Ensi viikolla lisää tunnelmia jouluisesta kurun kirkosta.

Tänään taas keikoille. Ensin firmakeikka Herttoniemessä ja sitten Juhlaviikkojen jatkopaikkaan tekemään Janna Hurmerintaa. Kumpaseenkin rakennan vielä tekniikan. Joten eiköhän tänäänkin saa ihan hikoilla.

Ei kommentteja: