keikka ja työ blogi

Katsauksia ja tapahtumia keikkaelämän syövereistäni

keskiviikko 26. syyskuuta 2007

Ganesta


Eilen oli Ganesin ensi-ilta ja pirskeet sen perään. Olin tekemässä kyseisen elokuvan musiikki ääntä. Proggis alkoi jo reilu vuosi sitten ja nyt oli mieletön fiilis nähdä ja kuula homma tennispalatsin 1 salissa. Leffaa kuvattiin oikeissa ja aidoissa autenttisissa tiloissa joten välillä raijattiin täysi digistudio mitä ihmeempiinkin paikkoihin.
Homman haaste oli tuossa mikrofonien sijoittelussa ja piilottelussa. Koska kuvassa ei saannut näkyä mitään piuhoja tai tämän vuosisadan mikkejä. Ja kun ääni ja kuva haluttiin 100% sisään. Raitoja kertyi 24 ja lavalla näkyi ainostaan laulumikki! Rummut vaihtui tiuhaan tahtiin ja mikkejä siirreltiin koko ajan. Kuvauspaikalta siirryttiin nopeilla siirtymäajoilla toisille kuvauspaikoille jossa piti olla valmius äänitykseen heti kuin kamerat tuli paikalle. Mulla oli autosta rakennettu ulkotuotanto studio. kaukokaapeli multsarilla vaan auki ja toiselle kuvauspaikalle! Koska välillä oltiin valopoikien generaattori sähköissä ja ties missä olosuhteissa. Päätimme äänittää materiaalin kahdelle kovalevy mankalle. Toinen kone oli backuppina. Koska jos nyt tuo yksi kovis vaikka hajoaisi niin olisin joutunut hieman noloon tilanteeseen. Kuvauspäivä ei nimittäin ole koskaan halpaa satojen avustajien ja muun henkilökunnan kanssa.

Joskus sitä oltiin kirjaimellisesti kuvauspaikalla äänittämässä. Kuvasta näkyy pääkameran takaa mun pulpetti. Vieressä oli joskus aikas lämpöisiä Arri päivänvaloheittimiä saati muuta mukavaa varjostinta.

Musa ääni miksattiin 5,1 muotoon mun studiolla huhti-toukokuussa. Tämän lisäksi äänitettiin mun luona score musa matskua.


Suosittelen lämpimästi elokuvaa kaikille. Käkä (Eero Milonoff) on kuin aito Remu. Iso kunnioitus vielä Käkälle että treenasi tätä leffaa varten rumpujen soiton! Ennen kaikkea iso kiitos kaikille jonka kanssa sain työskennellä tämän proggiksen kanssa. Hieno fiilis jäi!

3 kommenttia:

Mikko Kiviniemi kirjoitti...

Käytiin rouvan kanssa juuri kattomassa kyseinen leffa. Täytyy kyllä hattua nostaa toteutukselle.

Jazmanaut kirjoitti...

Oispa veikeetä kuulla tosta piilomikityksestä joitain valikoituja yksityiskohtia. Vink vink ;)

Marko Häkkinen kirjoitti...

Laitan sulle Jasse jotain kuvia jossain vaiheessa.